Embosing

 

Parteneri

PARTENERIATUL PROIECTULUI

 

Parteneriatul din cadrul proiectului ” O ŞANSĂ PENTRU VIITOR” din regiunea Nord Est”: 

Partenerul 1 (partenerul naţional) –

Blocul Naţional Sindica

cod de înregistrare fiscală 13229295

cu sediul în localitatea Suceava, str. Ștefan cel Mare, Nr. 24

tel. 0744778259

web: www.bns.ro  

 

Blocul Naţional Sindical, Filiala Suceava, este o Organizaţie Sindicală Confederativă ce reuneşte pe baza liberului consimţământ organizaţii sindicale de tip federativ. Blocul Naţional Sindical a luat fiinţă în data de 14.noiembrie.1991, cand reprezentanţii a 13 federaţii s-au reunit în Congres Naţional şi au decis să-şi unească eforturile, punând astfel bazele confederaţiei. Filiala Suceava a Blocului Naţional Sindical a luat fiinţă în anul 1992 şi are în componenţă un numar de 12 sindicate afiliate la Federaţiile profesionale componente ale Blocului Naţional Sindical. Blocul Naţional Sindical, Filiala Suceava este membră a Comisiei de dialog Social la nivelul Prefecturii Suceava este reprezentată în Consilliul Consultativ al AJOFM Suceava are reprezentant în cadrul Comisiei la nivelul Casei Judeţene de Sanatate şi are un membru la Agenţia de Egalitate de Şanse Suceava.

In cadrul Filialei BNS Suceava a existat un Proiect în derulare, proiect care a fost cofinanţat din Fondul Socia European prin POSDRU 2007 – 2013 şi s-a numit "Iniative ale partenerilor sociali din Regiunea de Nord Est" – ID 8613 al cărui beneficiar a fost Sindicatul Prometeu din SC Termica SA, proiect care a fost finalizat cu succes în luna februarie 2011.

Blocul Naţional Sindical este membru al Consiliului Economic si Social şi are reprezentanţi în toate structurile tripartite la nivel naţional şi local. Blocul Naţional Sindical este membru cu drepturi depline al Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor Libere (ICFTU) şi al Confederaţiei Europene a Sindicatelor (ETUC).