Embosing

 

Sindicatul Liber Independent Telecomunicatii Bogdan Voda

Sindicatul Liber Independent Telecomunicaţii ,,Bogdan Vodă" Rădăuţi Suceava  a luat fiinţă la Rădăuţi în anul 1992. Dacă la început a avut membrii de sindicat doar în Regiunea Rădăuţi, În acest moment sindicatul are membrii în doua unitaţi de telecomunicaţii, respectiv în    SC ROMTELECOM SA şi în SC ERICSSON TELECOMMUNICATIONS ROMANIA SRL, membrii dispersaţi în 8 judeţe respectiv în 15 localităţi.
Sindicatul Liber Independent Telecomunicaţii ,,Bogdan Vodă" Rădăuţi Suceava este afiliat la Federaţia Sindicatelor din Comunicaţie care la rândul ei este afiliată la Blocul Naţional Sindical.
În ultimii 10 ani sindicatul a fost implicat activ în negocierea contractului colectiv de muncă la nivelul  SC ROMTELECOM SA iar în acest moment, datorită nodificărilor de ordin legislativ la nivelul relaţiilor de muncă şi negociere a CCM, sindicatul a obţinut REPREZENTATIVITATE  atât pentru SC ROMTELECOM SA  cât şi pentru SC ERICSSON TELECOMMUNICATIONS ROMANIA SRL, motiv pentru care va fi prezent şi la următoarele negocieri ale CCM alături de o echipă competentă de negociere condusă de Preşedintele Confederaţiei Blocului naţional Sindical, dl. Dumitru Costin.
Sindicatul participă activ la medierea şi negocierea conflictelor de muncă iar acolo unde rezolvarea unor probleme nu este consensuală am apelat la instanţele de judecată. Astfel în luna august 2011 prin hotarâre judecătorească au fost reangajaţi 3 salariaţi daţi afara ilegal în luna decembrie 2010, există un proces pe rol pentru 4 colegi de la SC ERICSSON TELECOMMUNICATIONS ROMANIA SRL care solicită plata unor ore nepontate şi neplătite la SC ROMTELECOM SA din anul 2007, 2008 şi 2009 şi deasemenea este un proces pe rol unde sunt implicaţi un număr de 71 de salariaţi pentru care se solicită încadrarea în grupa a II a de muncă.
La nivel local sindicatul este implicat în Consiliul de Administraţie al AJOFM Suceava.
Sindicatul are încheiate  şi două parteneriate: cu Societatea Civilă Românească cât şi cu Fundaţia pentru SMURD România.
Şi fiindcă suntem un sindicat transparent vă invităm să vizitataţi site-ul nostru www.sindicatulbogdanvoda.ro .